Skip to content

Riešenia neprerušovaného napájania.

Trakčné akumulátorové batérie pre voľný čas

Trakčné batérie sú špeciálne vytvorené aj pre pojazdné zariadenia ako sú skútre, elektro bicykle, kolobežky, elektrické golfové vozíky, loďky a detské vozítka, invalidné vozíky, atď. Tieto batérie nemajú malú hmotnosť a sú vhodné pre opakované intenzívne nabíjanie. Trakčné batérie môžete použiť všade tam, kde chýba stabilný zdroj elektrickej energie. Ako samotný názov „trakčné“ hovorí, ide predovšetkým o batérie na pohon, prípadne pre ťah. Všeobecne platí, že každá olovená batéria trpí opakovaným hlbokým vybíjaním, trakčné batérie sú navrhnuté tak, aby tomuto javu čo najlepšie odolávali.

Čo je to kapacita batérie a cyklická odolnosť batérie?

Kapacita nabíjacej batérie udáva množstvo elektrického náboja, ktoré je batéria schopná prijať a vydať. Vyjadruje ju jednotka Ah (ampér hodina). Čím je batéria staršia, tým jej kapacita a kapacita každého jej článku postupne klesá. Kapacita klesá aj pod vplyvom vonkajšej teploty.

Cyklická odolnosť udáva celkový počet cyklov, koľkokrát môže byť batéria do určitej miery vybitá. Podľa toho, do akej miery batérie vybíjate, podľa toho majú tieto batérie predpokladanú životnosť v počte vybíjacích cyklov. Batéria CSB EVX 12120 F2 je určená pre intenzívne znovu nabíjanie. Môže byť používaná viac ako 1800 cyklov pri 30% miere vybitia. Viac ako 400 cyklov dosiahnete prí úplnom vybíjaní. V režime „Standby“ má životnosť po dobu 8 rokov.

Vlastnosti batérií CSB EVX 12120 F2

  • Použitá AGM technológia (absorbed glass mat) – výrobná technológia, ktorá používa princíp zachyteného elektrolytu do sklených vlákien a tým ho bezpečne fixuje v článku.
  • VRL – Ventilom riadená batéria s kyselinou absorbovanou v sklenených vláknach (AGM) alebo v géli (GEL).
  • Bezúdržbová batéria s možnosťou trvalého umiestnenia v náklone.
  • Pri cyklickej prevádzke nabíjacie napätie 14,4 – 15,0 V pri teplote 25°C.
  • Dlhá životnosť, nízka miera samo vybíjania a vysoká spoľahlivosť.
  • Vysoká bezpečnosť.
  • Odolná proti opakovanému nabíjaniu, vybíjaniu.
  • Odolná proti hlbokému vybíjaniu.
čiernobiely náčrt a rozmery batérie CSB EVX 12120 F2

Čo robiť s batériami po ukončení životnosti

Batérie by ste mali recyklovať ekologickým spôsobom. V žiadnom prípade batérie nepatria do zmiešaného odpadu. Odovzdajte ich na špecializovaných miestach, ktoré zabezpečia ich ekologickú likvidáciu.